150 éves a Rákóczi iskola!

Iskolánk a 2019-es esztendőben nagy mérföldkőhöz érkezett. 150 éve, 1869-ben alapították intézményünket. A sok –sok esztendő alatt változott, alakult az épület, de szellemisége, családias hangulata több ezer diáknak adott biztos tudást, gyermekszerető környezetet. Kérlek, pillants vissza a múltba

Részletek

Tehetségesek és értékesek vagytok!

Tehetségesek és értékesek vagytok! – hangzott el a december 1-jei ünnepségen, melyet a szociálisan hátrányos helyzetű, 2022-ben példaértékű tanulmányi és közösségi teljesítményt nyújtó szolnoki általános és középiskolás diákok részére rendeztek. A Szolnoki Szakképzési Centrumban adták át a jutalmakat.

„Belvárosi Napok” rendezvénysorozat

December 1-jén diákjaink a „Belvárosi Napok” rendezvénysorozat keretein belül mérhették össze tudásukat matematika, fogalmazás-, és rajzversenyeken. A megmérettetésen 4-8. évfolyamos diákok indulhattak. Fogalmazás kategóriában Ónodi Csilla harmadik helyet szerzett, Csontos Attila pedig különdíjas lett. Gratulálunk nekik!

Adventi 1. gyertyagyújtás

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is elkészült iskolánk gyönyörű Adventi koszorúja. Az első gyertyát, mely a hitet jelképezi Márk Fanni 4.a osztályos tanuló gyújtotta meg. Hisszük, hogy mindannyiunk számára eljön az elfogadó, megbocsátó, feltétel néküli szeretet és a szívünkbe költözik.

Városi Futsal Diákolimpia

November 18-án rendezték meg a Városi Futsal Diákolimpiát a IV.k.cs.-os fiúknak, ahol iskolánk tanulói szoros és nehéz küzdelemben 5.helyet szerezték meg. Ügyesen játszottak végig, szép gólokat lőttek és természetesen a kapusuk helyt állt. A csapat tagjai: Kovács Milán, Vogel Áron, Tóth Levente, Szigeti Bence, Zsúnyi Levente, Kiss Olivér, Fehér Ádám, Tall Zakariás.

Természettudományos Verseny

A Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium Természettudományos Versenyt hirdetett 6-8. osztályosok részére. Hat csapat került a megyei döntőbe. Iskolánkat Fazekas Bence, Szalai-Almádi Zente, Zsíros Roland 7.b osztályos tanulók képviselték, akik elhozták az 1. helyezést és a vele járó

Márton-napi megemlékezés

November 11-e Szent Márton napja, amikor a gyerekek saját készítésű lámpásokkal járják az utcákat, amik hangulatosan világítanak a sötétben és közben Márton-napi dalokat énekelnek. Iskolánk 1.a és 1. b osztályos tanulói, akik a német nyelvet tanulják, közös dalénekléssel emlékeztek meg erről a napról.